OM OS

Hvorfor?


Lighed i sundhed er en grundsætning for alle i sundhedsvæsenet– vi skal tage lige godt vare på både rig og fattig. Men undersøgelser viser desværre, at uligheden i sundhed er stor.Og den bliver kun større.


Vi har et sundhedsvæsen, hvor de velstillede og veluddannede lever både bedre og længere, mens de borgere, der har de laveste indkomster og korteste uddannelser (om nogen) bliver både mere syge og dør tidligere end alle andre grupper af borgere.


Det er en meget stor udfordring for det danske samfund, og det er en meget stor udfordring for alle os, der arbejder i sundhedsvæsenet.


Derfor har vi dedikeret os til at bruge vores viden, vores netværk og vores erfaringer på at arbejde for at:


  • øge ligheden i sundhed
  • bidrage til forskning, oplysning og debat om ulighed i sundhed
  • styrke det nære sundhedsvæsen i Udkantsdanmark
  • bidrage til større arbejdsglæde for praktiserende læger og øvrigt personale.



Vi har gjort os mange værdifulde erfaringer i de forgangne år. Og vi deler gerne ud af dem.


Interessen har været stor fra både sundhedsfaglige kolleger, embedsmænd og politikere. Mange vil gerne høre om vores erfaringer med at gribe arbejdet i almen praksis an på nye måder – med fokus på at give mest til dem, der har størst behov.


Vi har bl.a.udviklet en praksisnær kursusdag for almen praksis med formidling, sparring og inspiration til de praksis, som har brug for at justere deres organisering.

Hvem?

LÆGE JANNIK LÜCKOU FALHOF

Jannik har været praktiserende læge siden 1998 og har igennem alle årene arbejdet med ledelse og kvalitetsudvikling – bl.a. som medstifter og bestyrelsesmedlem i en række foreninger og initiativer, der arbejder med kvalitet, sikkerhed og teknologi i almen praksis. Herudover har Jannik arbejdet som kvalitetskonsulent i almen praksis på både regionalt og nationalt niveau. Jannik er en erfaren underviser og oplægs-holder, og han har i mange år været en markant stemme i debatten om ulighed i sundhed

– og almen praksis i den kontekst.

LÆGE HANS CHRISTIAN KJELDSEN

Hans blev læge i 1997. Siden har han arbejdet som klinikchef i Aarhus Universitetsklinik og som vikar i Norge, Sverige og på Færøerne. Hans har et indgående kendskab til forskellige praksis-typer og har mere end 30 års erfaring med formidling og undervisning – del gennem sin tilknytning til Aarhus Universitet og dels som chefredaktør på Lægehåndbogen. Hans er en

stor kapacitet inden for

implementering af faglig viden i en praksiskontekst, herunder hvordan vi organiserer os bedst i praksis.

LÆGE MOGENS VESTERGAARD

Mogens blev læge i 1996 og har siden beskæftiget sig med almen medicin som kliniker, forsker og underviser, herunder som professor i almen medicin i Aarhus, hvor han arbejdede med social ulighed, multisygdom og hjernesygdomme. I dag er Mogens formand for fagudvalget for social ulighed i behandlings-området såvel som leder af den danske filial af Deep End-organisationen. Mogen har siddet med i en række ekspertgrupper i Sundhedsstyrelsen og er nuværende medlem af Sundhedsstrukturkommissionen.